Sütikritikus - a magyar cukrászdák krémje

Bezár a Desszert Neked

A költségek és az alapanyagárak emelkedése miatt a Paulay Ede utcai boltot is bezárni kényszerül a Desszert Neked cukrászműhely.

desszert_neked.jpg

Az Allee-ban lévő üzlet után a Paulay Ede utcai boltot is bezárja a Desszert Neked. A cukrászda egy Facebook-posztban jelentette be a döntést. A bejegyzésben azt írják, hiába próbáltak megtenni mindent, olyan magasak az alapanyagárak, hogy az üzlet már nem fenntartható a jelenlegi formájában.

A cukrászműhely még május 28-ig várja a vendégeket, de azt ígérik, valamilyen formában megpróbálnak majd visszatérni.

Az utóbbi időben több cukrászdát is be kellett zárni. A legedás Hauer helyén például hamarosan konditerem nyílik. 

Konditerem lesz a legendás Hauer Cukrászda helyén

Pár hónappal ezelőtt zárt be a több mint 130 éves múltra visszatekintő Hauer Cukrászda „a gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai – a megnövekedett energiaárak és alapanyag árak, csökkenő turizmus és vendégszám – miatt”. Most a Színes Erzsébetváros arról számolt be, hogy a cukrászda helyén konditerem fog nyílni.

hauer.jpg

A legendás műemlék cukrászdát a Wikipedia leírása szerint Kazilek Nándor alapította 1890-ben. Halála után özvegye, Guth Mária hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki aztán a saját nevén vitte tovább a céget. A II. világháború után államosították, de továbbra is cukrászdaként üzemelt, nagypolgári hangulatát pedig a szocializmus alatt is megőrizte. A rendszerváltás után privatizálták, szétbontották, majd bezárták (addig 101 éven át folyamatosan működött). 2002-ben nyitott újra az üzlet egy nagy felújítás után, Hauer néven. Aztán további bonyodalmak következtek a cukrászda életében, de 2017-től újból megnyitott és egészen 2022-ig üzemelt.

Budapest ikonikus cukrászdájának helyén most a jelek szerint egy kétezernégyzetméteres konditerem nyílik idén ősszel.

Budapest saját tortát kap a 150. születésnapjára!

cake-1850011_640.jpg

2023-ban ünnepeljük Budapest 150. születésnapját. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének kerek évfordulójára a város saját tortát kap.

A Magyar Cukrász Ipartestület, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand Zrt. pályázatot írt ki Budapest tortájának az elkészítésére – írta a Street Kitchen. A pályázatra alkotott tortáknak a 150 évvel ezelőtti Budapest hangulatát kell megidézniük, az akkori népszerű alapanyagok felhasználásával. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szakértői biztosítják a pályázat kiírásához szükséges kortörténeti háttéranyagot. Cukrászdák, vendéglátó egységek és vendéglátóipari szakképző iskolák dolgozóinak és tanulóinak jelentkezését várják. 

A három csoport, amelyben nevezéseket fogadnak, a három egyesítés előtti városról kapta a nevét. Az első csoport Pestet képviseli, amiben olyan 19. századi egzotikus alapanyagok felhasználását várják, mint a csokoládé, a gránátalma, az ananász, a pisztácia, a narancs vagy a füge. A második kategóriába, amely a Buda nevet kapta, a Budapesten és környékén jellemző alapanyagok felhasználásával készülő tortákkal lehet nevezni, mint a szőlő, a mandula, a sárgabarack, a mogyoró, a gesztenye és a dió. A harmadik, Óbuda elnevezésű csoport az 1870-1880-as évek jellegzetes fűszereire épül, mint a vanília, a rózsa, az ánizs, az ibolya, a kávé és a citrom. Emellett más kikötések is vannak, például bizonyos alapanyagokat nem tartalmazhatnak a torták (pl.: fondantot, aromákat, növényi habot vagy margarint). 

A verseny célja, hogy olyan torták szülessenek, amelyek alapanyagaikban a múltat, megjelenésükben pedig a jelent képviselik. A pályázat nyertes tortáját a tervek szerint 2023. november 17-én ünnepélyes keretek között lehet majd megkóstolni.

A pályázatról részletesebb információk a Magyar Cukrász Ipartestület oldalán találhatók.

 

A Napraforgó lett Magyarország tortája

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották – írta az MTI.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta: az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen a Magyarország tortája címet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgómag, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé.

napraforgo.jpg

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Idén az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából alversenyt is hirdettek. Erre olyan tortákat vártak, amelyek meghatározó összetevői Magyarország erdeiben, mezein megtalálhatóak. Az erős mezőnyben végül a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián Nimród fantázianevű tortája lett a győztes - közölte Selmeczi László.

Szintén Füredi Krisztián nyerte meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt. Mint Nándori László zsűrielnök elmondta, az idei döntő nagyon szoros volt, a győztes végül a Beszterce rózsája lett. A hozzáadott cukor nélkül készült tortában a sárgabaracké a főszerep, a gyümölcs több rétegben is megjelenik, és ízében jól harmonizál a dióval és az étcsokoládéval.

A megmérettetésen - amelyet tizedik alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával - a leginnovatívabb recept különdíját a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda cukrászai, Novák Ádám és Dovalovszky Barbara nyerték a Szeszélyes dió nevű tortával, míg a legjobb, gyógyhatású alapanyaggal készült tortáért járó különdíjat Karikó Orsolya, a Vanília & Gelarto Cukrászda cukrásza kapta Erdei Nimfa nevű tortájáért.

A győztes tortákat augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában meg lehet majd kóstolni.Az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón a Szent István-napi kenyeret is bemutatták. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a kétfordulós verseny döntőjében 14 kenyeret - a két kategóriában 7-7 kenyeret - bírált el a szakmai zsűri.

Ennek eredményeként az idei Szent István-napi kenyér a Solymár gyöngye lett, amely a solymári Hel Pékségben készült. A pékség tulajdonosa Szász Krisztián, a Solymár gyöngyét Varró Zsolt elképzelése alapján készítették. A solymári Hel Pékség tavaly a leginnovatívabb kenyér kategóriában lett győztes - jegyezte meg.

Idén az év innovatív kenyerének a Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyerét választották - tette hozzá Septe József. A kenyérverseny nyertes kenyereit a Magyar Ízek Utcájában lehet először megkóstolni augusztus 20. és 22. között a Várkert Bazárban.

(MTI)

Békéscsabai cukrászé az év fagylaltja

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén – írta az MTI.

Az 1998 óta minden évben megszervezett szakmai megmérettetés döntőjét hétfőn tartották Budapesten. A Cafe One-t képviselő Fehér Gergő mögött Koncz Andrea lett a második a gödöllői Sissi Fagylaltozóból balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával, Márton Brigitta pedig a harmadik a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával.

biborka.jpg

„Helyi alapanyagokból készítettem a Bíborkát. Az üzemünk Szabadkígyóson van, a chili újkígyósi, a szeder adta magát egy gyümölcsös fagyiba, a csokival kiegészítve nagyon finom elegyet alkotnak. A Bíborkát a kávézónkban már egy ideje lehet kapni" - mondta az év fagylaltja elismeréssel és vándorkupával jutalmazott Fehér Gergő az MTI-nek.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére kiírt, erdő-mező ízei kategória győztese Nagy László lett a dunaföldvári Marcipán Cukrászdából rozmaringos-málnás étcsokoládéjával. A második helyen ebben a mezőnyben is Koncz Andrea végzett, itt Szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával, a harmadik pedig Reif Ferenc lett a polgárdi Dock Cukrászda képviseletében a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival. Utóbbi a szakmai szervezetek különdíját is elnyerte, míg a közönségdíjas szintén Koncz Andrea és a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylalt lett.

Az idei versenybe 81 fagylaltot neveztek, a négy régiós elődöntőből húsz jutott be a hétfői budapesti döntőbe.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője elmondta: akárcsak tavaly, a pandémia miatt idén is rendhagyó módon rendezték meg a döntőt, de remélik, jövőre már fesztiváljelleggel tarthatják meg az eseményt.A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülnek, kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsításe.

Erdélyi Balázs, az ipartestület szakmai elnöke szerint izgalmas volt az idei verseny és a nevezések száma megközelítette a járvány előtti, 2019-es adatot. Szűcs Árpád, a szakmai zsűri elnöke felidézte, hogy egy két napon át és négy helyszínen tartott roadshow-n igyekeztek világossá tenni, milyen ízeket, textúrákat szeretnének érezni és látni. „Azt kértük, hogy egyensúlyban legyenek a nyersanyagok, az összetevők, ezekkel együtt az állag, a textúra és a dekoráció is" - fogalmazott Erdélyi Balázs.

A szakmai szervezetek zsűrije nevében Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke igazi élménygasztronómiának nevezte a versenyt. Az év fagylaltja verseny valamennyi döntőse átvehette a régió kiváló fagylaltja elismerő oklevelet.

(MTI)

Három magyar sütemény is bekerült a világ legjobbjai közé

eszterhazy.jpg

Összeválogatta a világ 50 legjobb süteményét a CNN egyik munkatársa, a gasztronómiai és utazási témákat feldolgozó Jen Rose Smith, és három magyar édességet is beválasztott az élmezőnybe. Az újságíró kilenc évig járta a világot, hogy megmondja, mik a legjobb sütemények.

Jen Rose Smith a világjárása során nemcsak édességeket kóstolt, de egy top50-es listát is készített. Míg sok ország csak egy-egy desszerttel szerepel a listán, addig Magyarországról három is az élmezőnyben végzett: az Eszterházy-torta, a hókifli és a Rigójancsi.

Az Eszterházy-torta esetében a szerző az eleganciát, a csokoládékrém lágyságát, a torta oldalát beborító pirított mandulaszeleteket, és a pókhálót idéző, felső díszítést emelte ki. 

A hókifli azzal hódította meg, hogy a zselés dzsemek helyett valódi gyümölcsös, darabos, elsősorban szilva- vagy baracklekvárral van megtöltve, de a mogyorókrémes vagy éppen a mákos hókiflik is erősítették a süti magas pontszámait.

Smith odavolt a Rigójancsiért is: a lágy kakaós piskóta, a sárgabaracklekvár, a csokikrém, és a sötét csokoládéborítás meggyőzte. Ahogy a sütemény eredettörténete is: a névadó cigányprímás beleszeretett a már házas Caramane-Chimay belga hercegnőbe, és mivel az asszony viszonozta az érzéseit, megszöktette férjétől, és később feleségül is vette.

Jen Rose Smith a sütiversenyben természetesen győztest is hirdetett. A francia és az amerikai desszertművészet nyerte a versenyt, mindkét nemzet 6-6 édességgel képviselteti magát a listán. Franciaország esetében többek közt a csokoládémousse, a créme brulée és a citromtorta került a listára, míg az amerikaiaknál a fánk, a sajttorta és a brownie szerepelt. A felsorolásból azért nem maradt ki az olasz főzött fagylalt vagy a tiramisu sem, de helyet kapott a törökök baklavája, az osztrák almás rétes és a német Fekete-erdő torta is. A legérdekesebb tétel a szingapúri cendol a listán: ezt a szirupos, fagyasztott kókusztej-alapú, utcai árusoknál is kapható édességet zöld rizslisztből készült zselével, egy trópusi fenyő leveléből nyert dzsússzal és édesített vörös babbal ízesítik.

Forrás: CNN/Metropol

A körtés karamell mousse lett idén Budapest desszertje

szamos.jpg

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, amelynek lényege, hogy szeretnének egy olyan édességet találni, amely a széles közönség tetszését elnyerve gazdagítani tudja a cukrászdák kínálatát - mondta kedden a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa.

Emellett a verseny kiemelt célja, hogy a magyar cukrászati hagyományok az érdeklődés fókuszába kerüljenek és a hazai desszertek elfoglalják méltó helyüket az éttermek és cukrászdák kínálatában.

Hozzátette: idén is magas színvonalú versenyművek érkeztek a felhívásra. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, a cukrászmesterek mellett háziasszonyok is előállíthassák.

Mint mondta, az alapanyagok tekintetében a piacról beszerezhető, szezonális termékeket részesítették előnyben. Az első desszertverseny a szőlő köré épült, idén a körtét állították a megmérettetés középpontjába.

A verseny győztese egyhangú pontozással a Szamos Marcipán desszertje lett, a cukrászat a verseny történetében immár másod ízben nyerte el az elismerést - mondta Rebrus Csaba, aki hozzátette azt is, hogy a nyertes desszertből az elmúlt évek tapasztalata szerint az édes napok rendezvénye alatt több mint 3 ezer darabot értékesítenek. Hozzátette: a gasztronómiai eseményen az idei győztes desszert mellett megkóstolható lesz a 2018-as, 2019-es év nyertes terméke is.

Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója elmondta: az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. Elmondta, hogy egy teljesen új ízvilágot szerettek volna létrehozni, ami még nem szerepelt a cukrászdáik kínálatában. A termék megalkotója ismét Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere - közölte az igazgató.

(MTI) 

Minden képzeletet felülmúló süti választék az Emil Cukrászdában

A hétvégén Pilisvörösvár híres süti lelőhelyén, az Emil Cukrászdában jártunk, ahol olyan széles édességválasztékkal találkoztunk, amit általában csak álmában lát az ember. A hangulatos, tágas üzletben igyekeztünk annyi mindent megkóstolni, amennyit csak bírtunk. A kiszolgálás elég lassú volt, de így is elégedetten távoztunk. 

emil3.jpg

Az Emil Cukrászdát mindenképp érdemes felkeresni, ha az ember a Pilis környékén kirándul. Az üzlet tulajdonosai Valencsics Emil és felesége. A cukrászdát 1985-ben nyitották meg, de a növekvő igény miatt többször bővítették. Süteményeik egy kétszáz négyzetméteres amerikai ipari kemencében készülnek. 

emil.jpg

Amit a kínálatból megkóstoltunk:

  • Tiramisu: Nem annyira különleges, de finom a piskótája és a krémje is könnyű. Lehetne kicsit kávésabb. ♥♥♥♥♥♥♥/10
  • Csokis félhold: Csoki, csoki, csoki! Az összes süti közül ez ízlett a legjobban. Belül csoki mousse-szerű, nagyon finom krém, a közepében pedig még több csoki. Ami nem tetszett benne, hogy műanyag virággal díszítették, ami szerintem kicsit veszélyes. Egy édességen legyen minden ehető. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥/10
  • Házi krémes: A krémesben kicsit csalódtunk, mert inkább iparilag előállítottnak tűnt, mint házinak. Igazi vanília helyett az aromát lehetett érezni. ♥♥♥♥♥♥/10
  • Fahéjas lepény: Karácsony ízű finom édesség sok-sok cukorral. Szerettük. ♥♥♥♥♥♥♥♥/10
  • Narancsos karamella szelet: Ez egy különleges, nagyon jól kitalált sütemény, a tetején finom karamellkrémmel, alul piskótával és cukrozott naranccsal. Nagyon édes, de ennek ellenére nem tömény. ♥♥♥♥♥♥♥♥/10
  • Rigójancsi: Sokat elmond egy cukrászdáról, hogy milyen a rigójancsi. Az Emilben kifejezetten jó. Pudingos kakaós krémje finom. ♥♥♥♥♥♥♥♥/10

suti4.jpg

 Árak: 

  • Nem drága, az ember nyugodtan beruházhat több sütire is. Négy-ötszáz forintba kerülnek.

További tudnivalók: 

  • Különleges tortákat is lehet rendelni.
  • Paleolit süteményeket is árulnak. Például zserbót, roládokat és teasüteményt. 
  • Honlap: http://emilcukraszda.hu

suti3.jpg

Elhelyezkedés:

  • Pilisvörösváron a Fő utcán van az üzlet, könnyű megtalálni és van pár parkolóhely is.
  • Van egy budapesti cukrászdájuk is a harmadik kerületeben, a Bécsi út 134. alatt. 

emil2.jpg

Egy falat történelem - Kalandozás az Auguszt-dinasztiával

Szerencsére Magyarországon még mindig van jó pár nagy múltú cukrászda, ezek közé tartozik az Auguszt is, amelynek első üzlete még 1870-ben nyílt meg. Azóta már az ötödik generáció gondozza Auguszt Elek örökségét, és a fővárosban már három helyen is meg lehet kóstolni édességeiket. Mi a Kossuth Lajos utcai cukrászda különlegességeiből válogattunk. 

auguszt.jpg

Az Auguszt Budapest egyik legrégebbi cukrászdája. Auguszt Elek csaknem százötven évvel ezelőtt nyitotta meg első kis boltját Budán. Mesterségét aztán fia, József is továbbvitte, sőt, az 1896-os Milleniumi kiállításon már aranyérmet nyert cukorból készült szoborkompozíciójával. A tehetséges utód nem sokkal később átvette a családi boltot, majd feleségével újabb cukrászdát nyitott a Krisztina körúton.1922-ben pedig a Hidegkúti úton vásároltak üzlethelyiséget, ez lett a későbbi Auguszt Pavilon. 

auguszt2.jpg

A családi vállalkozást aztán fiuk, Elemér is folytatta, aki Lisszabonban és Londonban szerzett gyakorlatot. A történelem persze őket sem hagyta érintetlenül: a második világháború alatt ugyan csökkentett árukészlettel, de üzemelt a bolt, viszont 1945-ben bombatalálat érte a Krisztina téri üzletet, amely teljesen megsemmisült. Ráadásul a háború alatt Elemér fogságba került, s csak három év múlva, 1948-ban tért haza. 

Bár ezt követően újjáépítették lerombolt cukrászdájukat, az ötvenes évek szintén keményen sújtották a családot: az üzletet államosították, őket pedig kitelepítették Budapestről. 1951 és 1956 között ezért egyetlen bolt sem üzemelt. A cukrászda végül 1957-ben a Fény utcában támadt fel Elemér és felesége kemény munkájának köszönhetően. 

Talán már nem meglepő, hogy gyermekeik, Auguszt Olga és József is cukrász pályát választották, s tovább vitték őseik örökségét. A Kossuth Lajos utcai üzlet - amelybe mi is ellátogattunk - 1999-ben nyílt meg egy hangulatos műemlék ház belső udvarán. 

20180205_151143.jpg

Amit a kínálatból megkóstoltunk:

  • Auguszt-krémes: A cukrászda egyik tradicionális különlegessége. Könnyű és vaníliás, tésztája finom és ropogós. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥/10
  • Korall: Igazi piros bogyós krém, belül piskótával. Tetején fehér csoki darabokkal. Finom, könnyű sütemény, ami csak pont annyira édes, amennyire kell.  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥/10

20180205_151624.jpg

Árszínvonal:

  • Drága hely. A történelmi múltat is meg kell fizetnie annak, aki ide betér. Egy krémes az átlagnál jóval drágább, 600 forintba kerül. A sütemények ára 800-900 forint körül mozog.

20180205_151635.jpg

További tudnivalók:

  • Az Auguszt cukrászdák rendszeresen meghirdetnek süti sütő tanfolyamokat. Érdemes lehet figyelni ezeket az eseményeket, mert itt el lehet lesni például a jó Dobos-torta vagy Eszterházy-torta receptjét. A workshopokat itt szokták meghirdetni: https://www.facebook.com/pg/augusztcukraszda/events/?ref=page_internal
  • Egész évben árulnak bejglit :)
  • Van két különleges süteményük, amit érdemes megkóstolni, mindkét édesség Auguszt Elemérhez köthető. A híres kávés-marcipános E80 tortát nyolcvanadik, a konyakos-csokis XC-tortácskát kilencvenedik születésnapjára álmodták meg.

Elhelyezkedés:

  • A Belvárosi Auguszt Cukrászda az Astoriánál, a Kossuth Lajos utca 14-16 alatt található, 2-es metróval könnyen megközelíthető.
  • Az Auguszt Pavilon a 12. kerületben, a Sasadi út 190-nél van, a Farkasréti temetőtől nem messze.
  • Honlap: http://www.auguszt.hu/fooldal

20180205_151601.jpg

 Ha tetszett a bejegyzés, olvass tovább:

http://sutikritikus.blog.hu/2017/12/20/edessegek_az_egri_var_toveben_a_marjan_cukraszda

http://sutikritikus.blog.hu/2017/11/25/a_ruszwurm_es_csodakremes

http://sutikritikus.blog.hu/2017/10/31/ahol_tul_edes_az_elet_pelikan_cukraszda

 

Tradicionális édességek az Egri várnál - A Marján Cukrászda

Az Egri vár bejáratánál található Marján Cukrászda egyszerre modern és tradicionális: berendezése egyszerű, letisztult, süteményreceptjei viszont a régi hagyományokat követik. A családi vállalkozásként működő üzletet 1998-ban indította Marján Sándor, két évvel ezelőtt pedig gyermekei vették át tőle a stafétát. Süteményeiket egy egri kirándulás alkalmával mi is megkóstoltuk, vegyes érzésekkel távoztunk.

marjan4.jpg

A Marján Cukrászda nagyon frekventált helyen, az Egri vár tövében található, nem is csoda, hogy igen nagy forgalmat bonyolít. Az épület, amelyben működik sok éven át üresen állt, így valószínűleg nem kevés pénz és energia kellett ahhoz, hogy egy sikeresen működő, igényes hely váljon belőle. Az eredmény magáért beszél: egyterű, világos, hangulatos és kulturált cukrászdát hoztak létre, amely mára a családosok és a fiatalok kedvelt találkozási pontja lett. Filozófiájuk, hogy nem követik a gasztronómiai trendeket, hanem inkább maradnak a kipróbált magyar cukrászhagyományoknál.

marjan1.jpg

Amit a kínálatból megkóstoltunk:

  • Joghurtos málnatorta: Ez az édesség nem igazán nyerte el a tetszésünket. Piskóta, málna- és joghurtkrém valamint gyümölcszselében úszó málnaszemek rétegeiből állt össze. Ezek közül csak a málnakrém volt finom, de abból arányaiban kevés volt, a piskóta dominált ♥ ♥ ♥ ♥/10 
  • Trikolor torta: Ez a csokoládés sütemény nagyon meg volt komponálva, háromféle rétegből állt össze, omlós, kakaós-mogyorós piskótája is finom volt, és a kétféle csokis krémje is. Kicsit sem volt tömény vagy túl édes. Érdemes megkóstolni.  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥/10

marjan2.jpg

Árak:

  • Megfizethető hely, 400-550 Ft körül lehet kapni egy szortaszeletet

Megközelíthetőség:

  • Az Egri vár bejáratától nem messze van, könnyen meg lehet találni. Cím: Kossuth Lajos utca 28.

További tudnivalók:

  • Készítenek egyéni születésnapi tortákat is
  • A fagylaltjaikat sokan dicsérik

marjan3.jpg

Ha kíváncsi vagy más cukrászdákra is: 

http://sutikritikus.blog.hu/2017/11/25/a_ruszwurm_es_csodakremes

http://sutikritikus.blog.hu/2017/11/05/edeske_a_regi_idok_cukraszdaja

http://sutikritikus.blog.hu/2017/10/31/ahol_tul_edes_az_elet_pelikan_cukraszda

süti beállítások módosítása