Egy Csészényi hangulat

Buda szívében, a Krisztinavárosban van egy hangulatos hely, ahol igazán jó kávét és sütit lehet kapni: a Csészényi Kávézó és Pörkölő. Az egykori Rill órásműhely helyén a tulajdonosok 2005-ben alakították ki ezt a békebeli kávézót, amelybe olyan beülni, mintha a régi idők Budapestjének életébe csöppennénk bele.

Hideg, borongós napokon különösen jó érzés betérni a Csészényibe, ahol nem csak a kályha segít a felmelegedésben, hanem a minőségi kávé is, amelyet helyben pörkölnek. A vendégek több mint harmicféle kávékülönlegességből válogathatnak, amelyekből otthonra is lehet vásárolni (szemesen vagy daráltan kimérve). Ami persze számunkra a legfontosabb, hogy a kávék, forró csokik és teakülönlegességek mellett többféle finom süteményből is lehet válogatni: megkóstoltunk pár tortaszeletet a kínálatból és nagyon elégedettek voltunk. 

cseszenyi2.jpg

Amit a kínálatból megkóstoltunk:

  • Csészényi szelet: Igazi házi készítésű kávés csodasütemény valódi kakaós piskótával és könnyű, finom kávés krémmel, kávészemmel a tetején. Kávérajongóknak kötelező! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥/10
  • Brownie: Csupacsoki! Nagyon finom és elég tömény. A benne lévő cukoradag miatt inkább kétszemélyes, de mindenképpen érdemes megkóstolni. ♥♥♥♥♥♥♥♥/10

Árak:

  • A helyben pörkölt különleges kávékat meg kell fizetni, 600-700 forintot is elkérnek egy csészényiért. A tortaszeletek ára 500-600 forint körül van.

További tudnivalók:

  • Az egyik falon igazi kávédaráló gyűjtemény van. Ha valaki muzeális értékű kávétörténeti eszközöket szeretne látni, itt megteheti. 

cseszenyi.jpg

Elérhetőség:

  • 1013 Budapest, Krisztina körút 34.